Sunday, 9 August 2015

Pitaleipä. Lihalla.

Mikä olisi parempaa kuin tuore pitaleipä lihalla täytettynä? No aika helvetin moni asia on, kuten Tommi Läntisen näkeminen livenä ja se kun kerran saa Janos Valmusen haudalla huutaa "allahu akbar" mutta on pitaleipä silti ihan hyvä.

Pita on ilmeisesti kotoisin Kreikasta ja juontaa juurensa kreikkalaisten kyvyttömyyteen pitää veistä ja haarukkaa käsissään - tässä pysyy kaikki samassa paketissa.. Toisaalta eipä niillä nykyään tunnu oikein mikää pysyvän hanskassa että sikäli ihan ymmärrettävää.

Pita-leivän tekeminen ei oo kauheen hankalaa, mutta jos haluu päästä helpolla nii niitähän saa kaupasta. Siitä tääki koko idea lähti.

Aloitetaan halkaisemalla pitaleipä.

PITA!
Täytteet pitää grillata. Tai ei oo tietysti pakko, mutta suositeltavaa se on. Grillattu pita on paras pita. Meillä oli tollasta tosi ohutta knuclea, kypsyy vauhdilla. Myös vähän edellispäivän sisäfileetä oli grillissä.

Maukasta
Sanottakoon jo nyt, että tää ei oo se maailman jännin ruokaohje. Mutta silti, kun kaikki on valmista ja liha grillattu, pitää täyttää pitaleipä. 

Grilliin saatana
Pitakin kannattaa grillata, koska näin muutoin tylsä vehnäleipä saa vähän luonnetta ja lämpenee. 

i


Tadaa! Salaattiin nyt ei varmasti tarvi paljo ohjeita antaa koska kukaan joka ei osaa tehä salaattia ei varmasti osaa googlata niin että tän blogin löytäis, tukehtukoon mämmiinsä.No comments:

Post a Comment