Grillataan! |
Tää eka yritys ei ollu varsinaisesti Grand Slam-tason menestys, mutta opittu on tästäkin - seuraavalla kerralla osaa välttää sudenkuopat.
Saara halus yks päivä pihviä nimenomaan GRILLATTUNA joten sellainen hänelle suotakoon. Toivelistalle oli myös pippurikastike, alotetaan vaikka siitä.
Pippurikastike on varmaan maailman helpoin asia ja toimi melkein ruoan kuin ruoan kanssa. Kokemuksen perusteella kannattaa käyttää pippuria kaikissa muodoissa, eli kokonaisia, rouhittua ja jauhettua. Kokonaiset pippurit kannattaa paistaa voissa, tai enemmänkin ehkä keittää. Pehmenee sopivasti ja niistä katoaa sellanen pippurille ominainen kitkeryys. En tiiä onko se pippureille ominaista mutta kyllähän sen jokainen varmaan muistaa, miltä se tuntu ja maistu kun jotain ala-asteen lihakeittoa söi ja kokonaisen pippurin halki puraisi. Ei ollu voissa keitettyjä.
Pippurit |
Kun pippurit ovat aikansa muhineet voissa, kaadetaan sekaan kermaa tai ruokakermaa joku puolisen litraa. Tässä vaiheessa on hyvä laittaa myös rouhituttua ja jauhettua pippuria sekaan. Tääki soosi ois vitun hyvä jos tekis johonki paistorasvaan, mutta lihaliemikuutio tai pari ruokalusikallista asiaankuuluvaa fondia toimii myös. Suolaa tuo joka tapauksessa kaipaa, jos ei fondia tai liemikuutioita ole käden ulottuvilla, suosin itse soijaa. Sitte levy kakkoselle, kansi päälle ja antaa hautua niin kauan että kaikki muu on valmista.
Valmiina se näyttää tältä:
Vihreetä pitää olla lautasella ja pekonia ruoassa, nämä kaksi kaunista asiaa voi onneksi yhdistää ja tehdä papu-pekonipaistosta. Siihen tarvii pari punasipulia, muutaman valkosipulinkynnen, kaks pakettia pekonia ja puoli kiloa vihreitä papuja.
Pekonia ja sipulia |
Viheltelen ja lauleskelen |
Tuosta |
Mausteena käytettiin pelkkää mustapippuria ja nerokasta Poppamiehen Savuchili-sooshia, tuliaisia siskolta Suomesta. Hieno tavaraa, 5/5.
Herkullista |
HERMO MENEE SAATANA |
Tässä valmis tuotos kastikkeineen päivineen:
Maustevoita |
Meillä oli myös salaattia mutta se ei päätyny kuvaan koska kuvat salaatista on helvetin tylsiä.
Tässä lopuksi vielä Saaran valokuvataiteellinen näkemys joko paistolastasta, grillaustapahtumasta tai allekirjoittaneen perseestä. En oo uskaltanu vielä kysyä mikä tässä oli ideana.
Jaa a |
Grillaaminen jatkuu huomenna, silloin vuorossa joku pita-leipähommeli, en tiedä itsekään vielä tarkemmin.
No comments:
Post a Comment