Saturday, 27 June 2015

Grillipitsza

Kaiken voi grillata. Ja kaikki kannattaa grillata. Tehtiin pitszaa eli pizzaa eli pitsaa grillissä yks päivä. Sellanen pitszakivi pitäs hankkia mutta ei oo tullu vielä paikallisissa kaupoissa vastaan, taitaa mennä internettihommiks senki hankkiminen.

Pitszan tekeminen on helppoa muttei vaivatonta (heh heh, taikinavitsi). Grillibitcy valmistuu iha samalla tavalla ku kaikki muutki vastaavat italialaishenkiset avopiiraat mutta se vaan kypsennetään grillissä.

Homma alkaa sooshista.

Tomaattisoossi
Kovat jätkäthän tekee sooshin alusta alkaen ite, kasvattaa ensin tomaatit ja soseuttaa ne sitte. Mun tomaatit on vielä istuttamatta, mistä tuliki mieleen että voisin pistää sen projektin käyntiin tänään, eikä tuoreita ollu himassa. Paseerattua tomaattia purkista ja vähän pyreetä tuubista tommoseen kuppiin, sitte sekaan basilikaa, oreganoa, mustapippuria rouhittuna, vähän timjamia, valkosipulia ja chiliä. Anna muhia jääkaapissa vaikka sen aikaa että pitää alkaa täyttämää sitä pitszaa eli ehkä puolisen tuntia niin maut tasaantuu kivasti. 

Sitte sellanen taikina. 

Taikina
Taikina on ainoa asia maailmassa, joka tykkää siitä että sitä vaivataan. Meillä on ihan paskoja pizzajauhoja tällä hetkellä, ostettii olosuhteiden pakosta kerran ku lähikaupassa ei ollu pelkkää durumia. Noi on tollasia "lisää vain vesi"-henkisiä ihmejauhoja mistä pitäs tulla unelmian pizzapohja. Ei tuu. Paras taikina tälläseen hommaan on ehdottomasti ihan 100% durumjauho minkä sekaan heitetään pari ruokalusikallista ruisjauhoja. Mutta näillä mennään, ku ei oo muutakaan. 
Taikina kannattaa maustaa suolalla, basilikalla, oreganolla ja pippurilla tai jos haluut laittaa jotain muuta nii laita. Kauheesti parempaa ku ihan pelkkä alaston taikina. 

Kebab

Pekonia
Lihan virkaa toimitti näissä pitsoissa kebab ja pekoni. Pekoni kannattaa paistaa uunissa, mukaan voi laittaa myös sipulia. Tehtii joskus ite kebabia ja sitä jäi yli aika paljon. Pakastettiin myöhempää käyttöä varten ja kyllä kannatti. Seuraavalla kerralla ku tehää ite kebua, teen siitäki tälläsen blogihommelin. Toi kebab on tehty aikaa ennen Spagettia ja lihapullia. 

Tuosta
Sitte se taikina pitää kaulia, lisätä tomaattijuttu ja täytteet. Ja juustoa. 

Juustoa ja pohja
Leivinpaperin laittaminen grilliin vaikutti jotenki paskalta idealta, näinpä päädyimme folioon. Pitszakivi, ikinä en ole omistanut ja silti on jo ikävä. 

Tältä se sitte näytti ennen uunia: 

Vähän ananasta
Oli meinaa vitun pimeetä ku illalla grillaili, tästä syystä sellasia varsinaisia tilannekuvia ei oikein oo. Tässä nyt mallina yksi: 

Jep
Valmista siitä kuitenkin tuli, grilli oli vähän vajaa 200-asteinen ja grillausaika tollaselle pitszalle on jotakuinkin 20min. 

Tättädädää! 
Ei kyllä jää viimiseks grillipizzaks tää, seuraavaa kertaa ajatellen hommaan kyllä sen helvetin kiven. Mutta tervettä savun makua grillaaminen tähänkin ruokaan tuo, ja onhan grillaaminen ehkä sosiaalisin ruoanlaiton muoto eli ei menny hukkaan. Kokeile jo tänään!
No comments:

Post a Comment